Exportondersteuning voor ervaren en startende exporteurs

Xportwise ondersteunt MKB-bedrijven uit de maakindustrie met internationaal zakendoen. Ik ben er voor de ervaren exporteur, die meer resultaat uit export wil halen en die exportknelpunten wil aanpakken. Maar ook voor de startende exporteur, die praktische handvatten zoekt om met export aan de slag te gaan.

Als je mij inschakelt, haal je een ervaren exportspecialist in huis, die met een frisse blik naar je exportactiviteiten kijkt.

Werkwijze

Je wilt met je bedrijf graag internationaal groeien. Groei die bijdraagt aan een gezonde bedrijfsvoering. En waarmee je voorbereid bent op de toekomst. Om dat makkelijker te kunnen realiseren zoek je exportondersteuning.

In het intakegesprek bespreken we je exportambities, je kansen in het buitenland en je knelpunten bij de uitvoering. Op basis daarvan doe ik een voorstel.

Daarna gaan we een aantal stappen terug. Export begint altijd in je eigen bedrijf. We starten dan ook met een inventarisatie van de huidige situatie.

Vervolgens maken we samen een exportplan. Dat vormt de basis voor de uitvoering. Het plan bevat een keuze voor een focusland, je exportstrategie, een actieplan en begroting.

In de uitvoeringsfase voer je je exportplan uit. Ook houd je de voortgang in de gaten en stuur je bij als het nodig is. Zo’n gestructureerde aanpak leidt uiteindelijk tot de gewenste groei.

In schema ziet het er zo uit:

Ik kan je in iedere fase ondersteunen. Hoe we dat precies vormgeven, stemmen we onderling af.

Exportconsult

In een exportconsult van een uur, bespreek ik met jou je exportvragen. We zoeken naar oplossingen voor knelpunten. Ook ontvang je een aantal tips, waarmee je direct aan de slag kunt.

Lees meer

Exportadvies

In een paar gesprekken houden we je exportplannen tegen het licht. We bespreken waar je nu staat. Wat je zou willen bereiken en wat er nodig is om je doelen te realiseren. De gesprekken monden uit in een concreet en praktisch exportplan.

Lees meer

Exportuitvoering

Bij de uitvoering van je exportplan neem ik je werk uit handen. Ik ondersteun je exportprocessen, help je met exportmarketing en de uitbouw van je distributeursnetwerk.

Lees meer

Op zoek naar exportondersteuning in jouw bedrijf?

Neem contact op