Mijn klanten zijn exporterende MKB-bedrijven uit de maakindustrie en agrosector. Stuk voor stuk bedrijven met mooie producten en de ambitie om internationaal te groeien. Ik word ingeschakeld om mee te denken over de internationale strategie en het plan van aanpak. Ook help ik bij de uitvoering van de exportplannen.

Daarnaast werk ik voor overheden, hogescholen en branche organisaties.

Dit zeggen klanten over mijn aanpak:

Bruikbaar

“Wij hebben prettig met Linda samengewerkt. De exportcoachingsgesprekken gingen veel verder dan alleen onze exportkansen. Ze stelde de juiste vragen, waardoor wij gingen nadenken over ons bedrijf. De inzichten die we hebben gekregen, zijn voor ons heel bruikbaar en verhelderend.”

Marie-Anne Verhoeven, eigenaar Verhoeven Constructie BV

Expertise

“Via de Metaalunie heb ik in 2014 met Linda een SIB-traject doorlopen. Ze heeft ons geholpen onze exportplannen goed voor te bereiden. Als ondernemer ben je al snel bezig met de producten en het verkooptraject. Door samen de mogelijkheden en onmogelijkheden te bespreken zijn we gekomen tot een actieplan, dat we steeds verder hebben uitgewerkt. De expertise van Xportwise was daarbij een welkome aanvulling.”

Ronnie Vos, directeur Joh Vos Capelle BV

Concreet

“De exporttraining Exportplan op 1 A4 is concreet en praktisch. De unieke combinatie met coaching achteraf zorgt ervoor dat u echt stappen zet.”

Brigit Voorthuis, ledenadviseur internationaal ondernemen Metaalunie

Inzicht

“Linda is een goede adviseur. Ze laat je vertellen en ze luistert echt. Dan stelt ze vragen over wat je verteld hebt. Vaak zijn dit lastige en confronterende vragen, waarvan je denkt: “ja, hoe moet ik dat nou weten?” Uiteraard is dat op dat moment niet zo prettig, maar het geeft je wel meer inzicht in knelpunten. Ze laat je denken over aspecten die je over het hoofd hebt gezien, terwijl je dacht dat je de zaken goed voor elkaar had. Linda weet die ontbrekende stukken heel goed boven tafel te krijgen.”

Liesbeth Oudshoorn, Art Director Xelboo BV

Snel en gedreven

“Linda heeft ons geholpen met het ontwikkelen en uitrollen van een marktentreestrategie voor onze UNIQ profielen voor glasbalustrades in Duitsland. We hebben waardevolle informatie over de Duitse bouwmarkt ontvangen en een lijst met geschikte potentiële dealers voor ons product. Hieruit zijn een aantal afspraken voortgekomen. Opvallend is de snelheid, waarmee Linda zich onze producten en manier van werken eigen heeft gemaakt. Ze is bovendien gedreven en geeft niet snel op. Als mens is Linda prettig om mee samen te werken. Ze is enthousiast en een goede gesprekspartner die snel doorheeft waar het om gaat. Ik kan haar van harte aanbevelen.”

Yvonne Kersten, marketing manager IMS Nederland

Praktisch

“De wijze waarop Xportwise het onderzoek heeft uitgevoerd, was zeer correct, down to earth, goed doorgepakt en heel praktisch.”

Christiaan de Nooij, eigenaar De Nooij Stainless BV

Luisteren

“Xportwise heeft me geholpen mijn exportplannen voor Duitsland uit te werken. Het advies was uitgebreid en ik kreeg reactie op alle vragen die ik had. Er werd echt naar mij geluisterd en de rapporten waren uitgebreid.”

Alex Buwalda, eigenaar AB Marine Services

Praktijktips

“In 2014 heb ik de workshop ‘Focus; de sleutel tot succes’ gevolgd bij Xportwise. Tijdens de workshop werd er aandacht geschonken op zaken die toegespitst zijn op ons bedrijf en situatie zelf, waardoor de tips direct in praktijk te brengen zijn. Voor mij als exportmanager was dit een ideale workshop om net die stap extra te kunnen zetten.”

Stephan de Ruiter, exportmanager Faay Vianen BV

Overheid

Sinds 2014 organiseert Xportwise in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken tweemaal per jaar de ‘Trade and Investment Promotion Course’ voor handelsattachés van Nederlandse ambassades en consulaten.

Deelnemers komen naar Nederland voor een driedaagse training. Aansluitend volgt een vijfdaagse stage bij een Nederlands exporterend bedrijf. Doel daarvan is, dat de ambassademedewerker meer inzicht krijgt in de internationale activiteiten van een bedrijf, de uitdagingen die het daarbij tegenkomt en de manier waarop het Nederlandse posten netwerk hen kan ondersteunen.

Metaalunie

Voor leden van de Metaalunie voer ik als één van de exportcoaches de subsidieregeling ‘Starters in International Business’ (SIB) uit. Dit is een programma voor exporteurs, die serieuze exportplannen hebben, bereid zijn om er tijd en geld in te steken en minder dan 25% van de omzet uit export halen. In 3 tot 5 gesprekken stellen we gezamenlijk een actieplan op, waarmee je direct aan de slag kunt.

Onderwijs

Ik begeleid sinds 2012 studenten van Hogeschool Windesheim bij hun afstudeertrajecten. Het zijn studenten van de opleiding International Business & Languages (IBL) die tijdens hun afstudeerstage veelal een exportplan schrijven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book ‘7 tips voor export met meer resultaat’

Inschrijven