Mijn klanten zijn exporterende MKB-bedrijven uit de maakindustrie. Stuk voor stuk bedrijven met mooie producten en de ambitie om internationaal te groeien. De meest voorkomende exportlanden zijn Duitsland, België, Scandinavië en Frankrijk.

Daarnaast reken ik overheden, hogescholen en branche organisaties tot mijn klanten.

 

Dit zeggen klanten over mijn aanpak:

"We hebben Linda leren kennen als een warme, prettige en zeer efficiënte persoonlijkheid! Ze heeft ons geholpen een verkoop strategie in Europa op te zetten, de juiste dealers te vinden en vooral ook focus te houden. Onze valkuil is om in teveel landen tegelijk iets te willen doen. Wij zien altijd overal kansen waardoor we soms te snel, teveel, en te hard van stapel willen lopen. Linda stelt altijd de goede vragen en heeft een groot netwerk. Ze heeft ons daarmee begeleid in het succesvol, stap voor stap, opbouwen van ons dealernetwerk. Ik zou Linda aanbevelen als sparring partner voor een langere termijn zoals wij hebben ervaren, om een project op te zetten en samen te blijven monitoren. Maar zeker ook als gesprekspartner voor 1 of enkele gesprekken, waardoor je zelf helderheid en handvaten krijgt waar en hoe te beginnen met exporteren.”

Denise van Wieren, eigenaar AW Machinery BV

“Linda heeft ons geholpen met het ontwikkelen en uitrollen van een marktentreestrategie voor onze UNIQ profielen voor glasbalustrades in Duitsland. We hebben waardevolle informatie over de Duitse bouwmarkt ontvangen en een lijst met geschikte potentiële dealers voor ons product. Hieruit zijn een aantal afspraken voortgekomen. Opvallend is de snelheid, waarmee Linda zich onze producten en manier van werken eigen heeft gemaakt. Ze is bovendien gedreven en geeft niet snel op. Als mens is Linda prettig om mee samen te werken. Ze is enthousiast en een goede gesprekspartner die snel doorheeft waar het om gaat. Ik kan haar van harte aanbevelen.”

Yvonne Kersten, marketing manager IMS Nederland

“Via de Metaalunie heb ik in 2014 met Linda een SIB-traject doorlopen. Ze heeft ons geholpen onze exportplannen goed voor te bereiden. Als ondernemer ben je al snel bezig met de producten en het verkooptraject. Door samen de mogelijkheden en onmogelijkheden te bespreken zijn we gekomen tot een actieplan, dat we steeds verder hebben uitgewerkt. De expertise van Xportwise was daarbij een welkome aanvulling.”

Ronnie Vos, directeur Joh Vos Capelle BV

“Wij hebben prettig met Linda samengewerkt. De exportcoachingsgesprekken gingen veel verder dan alleen onze exportkansen. Ze stelde de juiste vragen, waardoor wij gingen nadenken over ons bedrijf. De inzichten die we hebben gekregen, zijn voor ons heel bruikbaar en verhelderend.”

Marie-Anne Verhoeven, eigenaar Verhoeven Constructie BV

“Linda is een goede adviseur. Ze laat je vertellen en ze luistert echt. Dan stelt ze vragen over wat je verteld hebt. Vaak zijn dit lastige en confronterende vragen, waarvan je denkt: “ja, hoe moet ik dat nou weten?” Uiteraard is dat op dat moment niet zo prettig, maar het geeft je wel meer inzicht in knelpunten. Ze laat je denken over aspecten die je over het hoofd hebt gezien. Ook al dacht je, dat je de zaken goed voor elkaar had. Linda weet die ontbrekende stukken heel goed boven tafel te krijgen.”

Liesbeth Oudshoorn, Art Director Xelboo BV

“De exporttraining Exportplan op 1 A4 is concreet en praktisch. De unieke combinatie met coaching achteraf zorgt ervoor dat je echt stappen zet.”

Brigit Voorthuis, ledenadviseur internationaal ondernemen Metaalunie

“De wijze waarop Xportwise het onderzoek heeft uitgevoerd, was zeer correct, down to earth, goed doorgepakt en heel praktisch.”

Christiaan de Nooij, eigenaar De Nooij Stainless BV

“Xportwise heeft me geholpen mijn exportplannen voor Duitsland uit te werken. Het advies was uitgebreid. Ik kreeg reactie op alle vragen die ik had. Er werd echt naar mij geluisterd en de rapporten waren uitgebreid.”

Alex Buwalda, eigenaar AB Marine Services

“In 2014 heb ik de workshop ‘Focus; de sleutel tot succes’ gevolgd bij Xportwise. Tijdens de workshop werd er aandacht geschonken op zaken die toegespitst zijn op ons bedrijf en situatie zelf. Hierdoor zijn de tips direct in praktijk te brengen. Voor mij als exportmanager was dit een ideale workshop om net die stap extra te kunnen zetten.”

Stephan de Ruiter, exportmanager Faay Vianen BV

Andere klanten

Overheid

Sinds 2014 organiseer ik de (online) ‘Trade and Investment Promotion Course’ voor handelsattachés van Nederlandse ambassades en consulaten.

Een belangrijk onderdeel van de cursus zijn de bedrijvendagen. Deelnemers leren hoe Nederlandse exporteurs internationaal zakendoen en hoe het Nederlandse postennetwerk hen kan ondersteunen.

Metaalunie

Voor leden van de Metaalunie voer ik als één van de exportcoaches de subsidieregeling ‘Starters in International Business’ (SIB) uit. Dit is een programma voor exporteurs, die minder dan 25% van de omzet uit export halen. Ze hebben serieuze exportplannen en bereid zijn om er tijd en geld in te steken. In 3 tot 5 gesprekken stellen we gezamenlijk een actieplan op, waarmee je direct aan de slag kunt.

Onderwijs

Ik begeleid sinds 2012 studenten van Hogeschool Windesheim bij hun afstudeertrajecten. Het zijn studenten van de opleiding International Business & Languages (IBL) die tijdens hun afstudeerstage veelal een exportplan schrijven.

Kennismaken?

Neem contact op