Klanten

Mijn klanten zijn exporterende MKB-bedrijven uit de maakindustrie en agrosector. Stuk voor stuk bedrijven met mooie producten en de ambitie om internationaal te groeien. Ik word ingeschakeld om mee te denken over de internationale strategie en het plan van aanpak. Ook help ik bij de uitvoering van de exportplannen.

Daarnaast werk ik voor overheden, hogescholen en branche organisaties.

Dit zeggen klanten over mijn aanpak:

Bruikbaar

“Wij hebben prettig met Linda samengewerkt. De exportcoachingsgesprekken gingen veel verder dan alleen onze exportkansen. Ze stelde de juiste vragen, waardoor wij gingen nadenken over ons bedrijf. De inzichten die we hebben gekregen, zijn voor ons heel bruikbaar en verhelderend.”

Expertise

“Via de Metaalunie heb ik in 2014 met Linda een SIB-traject doorlopen. Ze heeft ons geholpen onze exportplannen goed voor te bereiden. Als ondernemer ben je al snel bezig met de producten en het verkooptraject. Door samen de mogelijkheden en onmogelijkheden te bespreken zijn we gekomen tot een actieplan, dat we steeds verder hebben uitgewerkt. De expertise van Xportwise was daarbij een welkome aanvulling.”

Helder

Xportwise: toegankelijke en gedegen vaklui die goed luisteren, grondig meedenken en in no time een helder en praktisch advies geven over de uitdagingen en prioriteiten voor onze import-export startup. Xportwise weet in korte tijd veel boven tafel te krijgen en dit vakkundig en praktisch te ordenen. Niet alleen zijn nu de uitdagingen en prioriteiten helder – maar ook waar de kansen en oplossingen liggen.

Inzicht

Linda is een goede adviseur. Ze laat je vertellen en ze luistert echt. Dan stelt ze vragen over wat je verteld hebt. Vaak zijn dit lastige en confronterende vragen, waarvan je denkt: “ja, hoe moet ik dat nou weten?” Uiteraard is dat op dat moment niet zo prettig, maar het geeft je wel meer inzicht in knelpunten. Ze laat je denken over aspecten die je over het hoofd hebt gezien, terwijl je dacht dat je de zaken goed voor elkaar had. Linda weet die ontbrekende stukken heel goed boven tafel te krijgen.”

Praktisch

“De wijze waarop Xportwise het onderzoek heeft uitgevoerd, was zeer correct, down to earth, goed doorgepakt en heel praktisch.”

Praktijktips

“In 2014 heb ik de workshop ‘Focus; de sleutel tot succes’ gevolgd bij Xportwise. Tijdens de workshop werd er aandacht geschonken op zaken die toegespitst zijn op ons bedrijf en situatie zelf, waardoor de tips direct in praktijk te brengen zijn. Voor mij als exportmanager was dit een ideale workshop om net die stap extra te kunnen zetten.”

Luisteren

“Xportwise heeft me geholpen mijn exportplannen voor Duitsland uit te werken. Het advies was uitgebreid en ik kreeg reactie op alle vragen die ik had. Er werd echt naar mij geluisterd en de rapporten waren uitgebreid.”

Concreet

“De exporttraining Exportplan op 1 A4 is concreet en praktisch. De unieke combinatie met coaching achteraf zorgt ervoor dat u echt stappen zet.”