Exporteren is vooral doen. Niet in het wilde weg, maar op basis van een gedegen exportstrategie en structuur in je aanpak.

In de praktijk is dat niet vanzelfsprekend. Als je een klein verkoopteam hebt en niet iemand vrij kunt maken voor export, dan kom je al snel tijd te kort om structureel met export aan de slag te gaan. Daardoor haal je niet genoeg omzet uit het buitenland en beperk je je groeimogelijkheden.

Ik geef je praktische handvatten, waarmee je je exportplannen concreet kunt maken en ondersteun je bij de uitvoering.

Xportwise helpt je ondernemen in het buitenland

Het is mijn ambitie om bedrijven te helpen met internationale groei. Geen groei als doel op zich. Maar om daarmee bij te dragen aan een gezonde bedrijfsvoering die toekomstbestendig is.

Mijn handen gaan jeuken als ik zie dat exportkansen stranden op een gebrek aan tijd of structuur. Zeker als export belangrijk is voor de continuïteit en innovatiekracht van je bedrijf.

Een snel advies en dan door naar de volgende is niets voor mij. Ik zoek naar mogelijkheden die jouw bedrijf echt vooruit helpen in het buitenland. Bij voorkeur ben ik voor een langere tijd betrokken bij het uitrollen van je exportplannen. Zo blijft export op de agenda en boek je voortgang. Uiteindelijk leidt dat tot meer exportomzet.

‘De wijze waarop Xportwise het onderzoek heeft uitgevoerd, was zeer correct, down-to-earth, goed doorgepakt en heel praktisch.’

Christiaan de Nooij, De Nooij Stainless BV

Sterk in praktische oplossingen

Ik krijg energie van het oplossen van knelpunten. Ik zie snel waar je processen kunt verbeteren en welke acties daarvoor nodig zijn. Met een paar simpele acties kan ik al veel voor je betekenen.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door betrokkenheid en pragmatisme. Ik werk gestructureerd en doelgericht. Eerst kijk ik goed naar de mogelijkheden van je bedrijf en je kansen in je exportmarkten. Daarna stel ik een plan van aanpak voor en gaan we verder naar de volgende fase.

In de uitvoering werk ik met volharding. Ik ben zeer betrokken bij mijn klanten en wil graag dat de plannen slagen.  Tegelijkertijd ben ik flexibel. Je kunt namelijk niet alles van te voren weten. Als het nodig, moet je je werkwijze aanpassen. Wat telt is het uiteindelijke resultaat.

‘Xportwise heeft me geholpen mijn exportplannen voor Duitsland uit te werken. Het advies was uitgebreid en ik kreeg antwoord op alle vragen die ik had.’

Alex Buwalda, AB Marine Service

Jaren aan ervaring

Als bedrijfseconoom en Qualified Export Manager met meer dan 25 jaar ervaring heb ik ruime kennis en kunde van de exportwereld.

Ervaring op de vloer deed ik op bij verschillende bedrijven in het MKB. Zo werkte ik onder andere voor een exporteur en expediteur, waarvoor ik vervoer van containers over de wereld organiseerde, inclusief de bijbehorende documentatie. Na een periode van 8 jaar in het buitenland (USA, Maleisië en Hong Kong) ben ik in 2008 voor mezelf begonnen.

Ik houd van het werken met MKB-bedrijven. Er is een sterke betrokkenheid bij het bedrijf, een nuchtere doe-mentaliteit, de lijntjes zijn kort.

Als ondernemer heb ik tientallen MKB-bedrijven geholpen met het realiseren van exportgroei. Mijn klanten zijn bedrijven uit de maakindustrie en agrosector. Ik heb veel ervaring met export naar Duitsland, België, Scandinavië en Frankrijk.

Mijn kennis en ervaring zet ik ook graag in voor jouw bedrijf.

‘Opvallend is de snelheid, waarmee Linda zich onze producten en manier van werken eigen heeft gemaakt. Ze is bovendien gedreven en geeft niet snel op. Als mens is Linda prettig om mee samen te werken. Ze is enthousiast en een goede gesprekspartner, die snel doorheeft waar het om gaat.’

Yvonne Kersten, IMS Nederland BV

Ondernemen in het buitenland

is niet één-twee-drie geregeld.
Laat mij je helpen van export een succes te maken.

Laten we kennismaken