Exporteren is vooral doen. Niet in het wilde weg, maar op basis van een gedegen exportstrategie en structuur in je aanpak.

In de praktijk is dat niet vanzelfsprekend. Als je een klein verkoopteam hebt en niet iemand vrij kunt maken voor export, dan kom je al snel tijd te kort om écht met export aan de slag te gaan. Daardoor haal je niet genoeg omzet uit export en beperk je je groeimogelijkheden in het buitenland.

Xportwise helpt je ondernemen in het buitenland

Mijn handen gaan jeuken als ik zie dat exportkansen stranden op een gebrek aan tijd of structuur. Zeker als export belangrijk is voor de continuïteit en innovatiekracht van je bedrijf.

Ik geef je praktische handvatten, waarmee je je exportplannen concreet vorm geeft en ik ondersteun je bij de uitvoering. Niet als kostenpost, maar als investering om je exportdromen waar te maken.

Wellicht ben je huiverig om te investeren in externe ondersteuning. Bang dat het leidt tot dikke plannen waar je niets mee kunt en die in een la verdwijnen.

Dat is niet mijn stijl. Ik verdiep me goed in je bedrijf en zoek naar mogelijkheden die jouw bedrijf echt vooruit helpen in het buitenland. Dat betekent dus geen one-size-fits-all, maar maatwerk dat past bij je bedrijf.

‘De wijze waarop Xportwise het onderzoek heeft uitgevoerd, was zeer correct, down-to-earth, goed doorgepakt en heel praktisch.’

Christiaan de Nooij, De Nooij Stainless BV

Sterk in praktische oplossingen

Ik krijg energie van het oplossen van knelpunten. Ik zie snel waar je processen kunt verbeteren en welke acties daarvoor nodig zijn. Met een paar simpele acties kan ik al veel voor je betekenen.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door betrokkenheid en pragmatisme. Ik werk gestructureerd, met discipline en doelgericht. Eerst analyseer ik de bedrijfssituatie, denk grondig na over de beste aanpak en werk deze uit in behapbare, concrete actie.

In de uitvoering ben ik flexibel. Je kunt niet alles van te voeren weten en als het nodig is, moet je je plannen aanpassen. Wat telt is het uiteindelijke resultaat.

‘Opvallend is de snelheid, waarmee Linda zich onze producten en manier van werken eigen heeft gemaakt. Ze is bovendien gedreven en geeft niet snel op. Als mens is Linda prettig om mee samen te werken. Ze is enthousiast en een goede gesprekspartner, die snel doorheeft waar het om gaat.’

Yvonne Kersten, IMS Nederland BV

Jaren aan ervaring

Graag stel ik me voor: ik ben Linda van den Broek, bedrijfseconoom en Qualified Export Manager.

Ervaring op de vloer deed ik op bij verschillende bedrijven in het MKB. Zo werkte ik onder andere voor een exporteur en expediteur, waarvoor ik vervoer van containers over de wereld organiseerde, inclusief de bijbehorende documentatie. Na een periode van 8 jaar in het buitenland (USA, Maleisië en Hong Kong) ben ik in 2008 voor mezelf begonnen.

Ik houd van het werken met MKB-bedrijven. Er is een sterke betrokkenheid bij het bedrijf, een nuchtere doe-mentaliteit, de lijntjes zijn kort.

Als ondernemer heb ik tientallen MKB-bedrijven geholpen exportgroei te realiseren. Ik heb veel ervaring met bedrijven uit de maakindustrie en agrosector. Mijn kennis en ervaring zet ik ook graag in voor jouw bedrijf.

‘Xportwise heeft me geholpen mijn exportplannen voor Duitsland uit te werken. Het advies was uitgebreid en ik kreeg antwoord op alle vragen die ik had.’

Alex Buwalda, AB Marine Service

Zet de eerste stap op weg naar meer exportomzet

Laten we kennismaken