Praktisch en concreet exportadvies

Misschien ben je per toeval met export in aanraking gekomen. Je kreeg een aanvraag uit het buitenland en bent gaan exporteren. Dat gaat best goed, maar je ambities reiken verder.

Als je niet afhankelijk wilt zijn van toevallige opdrachten uit het buitenland, zul je zelf actief de buitenlandse markt op moeten. Maar hoe doe je dat en hoe maak je de omslag van reageren op aanvragen uit het buitenland naar zelf de markt bewerken?

In een paar gesprekken help ik je helder te krijgen, hoe je je export kunt verbeteren. Je krijgt een op maat gemaakt stappenplan, waarmee je direct aan de slag kunt.

Wat levert exportadvies op?

In de waan van de dag kom je er vaak niet toe aan om rustig te gaan zitten en uit te zoeken wat je nu wilt met export. Of je komt geen stap verder en blijft in cirkels ronddraaien, doordat je geen goed zicht hebt op je kansen in het buitenland.

Haal expertise in huis en profiteer van mijn objectieve en kritische blik als exportadviseur met kennis van zaken. Bovendien bespaar je zo tijd.

Ik help je je exportplannen vorm te geven. Dat levert je:

  • Een heldere exportstrategie
  • Structuur in de exportaanpak
  • Oplossingen voor knelpunten bij export
  • Concreet actieplan

Een bewezen effectieve aanpak

Exportadvies begint met een nulmeting: hoe ziet je export er nu uit? Wat gaat er goed en waar zitten knelpunten? We bespreken je motivatie om te exporteren en je ambities voor internationaal zakendoen. Dit vormt het uitgangspunt voor je exportplan.

Vervolgens kijken we samen wat je moet doen om je plannen te verwezenlijken en hoe je knelpunten kunt oplossen. Ik vat het samen in een stappenplan met concrete acties, een tijdsplanning en wie verantwoordelijk is voor de uitvoering. Helder, beknopt en overzichtelijk. Zo kun je snel een aantal verbeterslagen in export maken.

‘Linda is een goede adviseur. Ze laat je vertellen en ze luistert echt. Linda weet de knelpunten goed boven tafel te krijgen.

Liesbeth Oudshoorn, Xelboo BV

Exportadvies voor startende exporteurs

Als je minder dan 25% van je omzet uit het buitenland haalt, kom je in aanmerking voor de subsidieregeling ‘Starters in International Business'(SIB). Voorwaarde is dat je serieuze exportplannen hebt en je tijd en geld wilt steken in de ontwikkeling van export.

Ik werk samen met de Metaalunie voor de uitvoering van deze regeling. Op hun website kun je meer informatie vinden over inhoud, voorwaarden en aanvragen van een SIB-traject voor leden van de Metaalunie.

Schuif export niet op de lange baan

Informeer hoe ik je kan helpen om je exportomzet te vergroten.

Neem contact op