Export staat of valt met de uitvoering

Als je export écht van de grond wilt krijgen, moet je er structureel tijd en aandacht aan besteden.

En daar gaat het vaak mis. Je focus ligt niet op export, je weet niet hoe je het in het buitenland moet aanpakken en door tijdgebrek kom je niet voldoende aan de uitvoering toe.

Het gevolg is, dat je export niet hard genoeg groeit en je niet de gewenste resultaten behaalt. In de toekomst zijn de gevolgen mogelijk nog groter. Kan je bedrijf blijven bestaan als de export op het huidige niveau blijft?

Ik help je van export een succes te maken.

Voor MKB'ers met weinig tijd

Ik werk met MKB-bedrijven uit de maakindustrie en agrosector, die onvoldoende tijd hebben om hun exportambities waar te maken.

Je inspanningen tot nu toe aan sales en marketing in het buitenland heeft niet geleid tot de omzet die je voor ogen hebt. Doorgaan op dezelfde weg is geen optie, maar meer tijd voor export vrijmaken binnen het huidige team is niet realistisch.

Als tijdelijke exportmanager neem ik je werk uit handen, zonder dat je iemand voor export hoeft aan te nemen. Ik help je met het opzetten van export en ondersteun je bij de uitvoering. We werken samen om jouw bedrijf in het buitenland op de kaart te zetten.

Exportuitvoering in de praktijk

In het intakegesprek bespreken we je exportambities, je kansen in het buitenland en de knelpunten bij de uitvoering. Op basis daarvan doe ik een projectvoorstel. Als we er ons beiden in kunnen vinden, gaan we aan de slag.

Ieder project kent een aantal vast stappen:

Stap 1: Keuzes maken

Waar liggen je kansen in het buitenland? Wat draagt bij aan exportgroei en wat belemmert het? Wat is haalbaar? Hoe zie je de toekomst van je bedrijf?

Dit vormt de basis van je exportstrategie.

Stap 2: Structuur aanbrengen

Ik vertaal de keuzes in een haalbaar exportplan. Zo’n plan geeft je structuur en hoevast bij de uitvoering.

Een goed exportplan is beknopt, concreet en vooral praktisch uitvoerbaar.

Stap 3: Actie

Zonder actie heb je niets aan strategie of plannen. Het komt aan op de uitvoering. Ik ondersteun je bij het selecteren van zakenpartners, doe marktonderzoek, zet sales- en marketingcampagnes op en help je bij het verbeteren van je exportprocessen.

In kleine stappen werken we naar het einddoel toe. Niet ad hoc als er tijd over is, maar structureel en met volharding.

Heldere afspraken

Structureel omzet realiseren kost tijd. Je huurt me dus voor minimaal een aantal maanden voor een aantal dagen, zodat ik je kan ondersteunen bij de exportuitvoering.

Tegelijkertijd wil je wel weten, hoe hoog je investering is en hoe snel je die terug kunt verdienen. Daarom maken we vooraf afspraken over het doel van onze samenwerking, de duur van het project en de resultaten die je kunt verwachten. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Hoe snel kun je resultaat verwachten?

Je moet rekening houden met 2 tot 3 jaar, totdat je echt een positie op een exportmarkt hebt opgebouwd. Dat klinkt heel lang, maar ook in Nederland heb je je bedrijf niet in een paar maanden tot het huidige niveau opgebouwd. Bij export heb je te maken met een andere manier van zakendoen. Bovendien zit je verder bij je klant vandaan.

Het betekent overigens niet, dat je zo lang moet wachten voordat je de eerste orders kunt boeken. Met een consequente en planmatige aanpak, boek je al snel resultaat.

Los knelpunten in de exportuitvoering op

Profiteer van de kennis en expertise van een ervaren exportmanager en til je exportomzet naar een hoger niveau.

Plan een afspraak