Export staat of valt met de uitvoering

Als je export écht van de grond wilt krijgen, moet je er structureel tijd en aandacht aan besteden.

En daar gaat het vaak mis. Je focus ligt niet op export, je weet niet hoe je het in het buitenland moet aanpakken en door tijdgebrek kom je niet voldoende aan de uitvoering toe.

Het gevolg is, dat je export niet hard genoeg groeit en je niet de gewenste resultaten behaalt. In de toekomst zijn de gevolgen mogelijk nog groter. Kan je bedrijf blijven bestaan als de export op het huidige niveau blijft?

 

Los knelpunten in de exportuitvoering op

Een exportplan vormt de basis, maar dan begint het pas echt. Zonder actie heb je niets aan strategie en plannen. Het komt aan op de uitvoering.

Als tijdelijke exportmanager neem ik je werk uit handen, zonder dat je iemand voor export hoeft aan te nemen. Ik help je met het structureel opzetten en uitbouwen van je exportactiviteiten en blijf betrokken totdat het gewenste resultaat is behaald.

We werken samen om jouw bedrijf in het buitenland op de kaart te zetten. Niet ad hoc als er tijd over is, maar continu en met volharding.

Exportuitvoering in de praktijk

Een greep uit de werkzaamheden waarbij ik je kan ondersteunen:

  • Doen van marktonderzoek
  • Selecteren van lokale zakenpartners
  • Contacten naar aanleiding van een beurs benaderen
  • Opvolgen van leads
  • Invulling geven aan verkoop- en marketingplannen
  • Opzetten van distributeursmanagement
  • Inrichten van exportprocessen, zoals offerte- en orderafhandeling

De uiteindelijke verkoopgesprekken kun je meestal beter zelf voeren. Jij kent tenslotte je product en bedrijf als geen ander.

Veel MKB-ondernemers uit de maakindustrie zien kansen in Duitsland. Ik heb dan ook veel ervaring met export naar dat land en spreek bovendien vloeiend Duits. Andere exportbestemmingen die ik vaak tegenkom zijn België, Scandinavië en Frankrijk.

Ook als je naar een ander land wilt exporteren kan ik je in veel gevallen ondersteunen. De stappen die je moet zetten, zijn namelijk voor ieder land gelijk. Hoe je die stappen invult, verschilt echter van land tot land.

Laat mij je helpen de grote lijnen uit te zetten, actie te ondernemen en je exportplannen om te zetten in exportgroei.

Heldere afspraken

Structureel omzet realiseren kost tijd. Je huurt me dus voor minimaal een aantal maanden voor een aantal dagen, zodat ik je kan ondersteunen bij de exportuitvoering.

Tegelijkertijd wil je wel weten, hoe hoog je investering is en hoe snel je die terug kunt verdienen. Daarom maken we vooraf afspraken over het doel van onze samenwerking, de duur van het project en de resultaten die je kunt verwachten. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Hoe snel kun je resultaat verwachten?

Met een consequente en planmatige aanpak, boek je al snel resultaat en kun je de eerste orders boeken.

Je hebt meer tijd nodig om een structurele positie op een exportmarkt te verkrijgen. Reken hiervoor 2 tot 3 jaar. Dat klinkt heel lang, maar ook in Nederland heb je je bedrijf niet in een paar maanden tot het huidige niveau opgebouwd. Bij export heb je bovendien te maken met een andere manier van zakendoen. Ook zit je verder bij je klant vandaan.

 

Ga voor exportuitvoering met resultaat

Plan een afspraak