Export realiseren

Heb je wel eens een kind leren fietsen (- en wat is de link met Xportwise)?

2 minuten leestijd
Heb je wel eens een kind leren fietsen? Dat gaat niet vanzelf. Als de zijwieltjes eraf gaan, hebben ze meestal nog jouw hulp nodig. Eerst...

Heb je wel eens een kind leren fietsen? Dat gaat niet vanzelf. Als de zijwieltjes eraf gaan, hebben ze meestal nog jouw hulp nodig.

Eerst moet je hun fiets vasthouden, mee rennen en ze aanmoedigen om te blijven trappen. Net zolang totdat je ze veilig kunt loslaten.

Daarna moet je er nog wel een tijdje naast fietsen en ze duwen bij tegenwind. Maar uiteindelijk kunnen ze zonder jou zelfstandig de weg op.

Exporteren is als leren fietsen. Je moet leren wat er bij komt kijken en voorkomen dat je valt. Het helpt als iemand je een duwtje in de rug geeft en naast je fietst, net zo lang totdat je het zelf kunt.

In een notendop is dat waar mijn dienstverlening om draait: je helpen duurzaam omzet uit het buitenland te halen.

De kiem voor het ontstaan van Xportwise is gelegd in de jaren dat ik in de VS en Azië woonde. Cultuurverschillen vond en vind ik fascinerend. Een tijd lang heb ik alles wat los en vast zat gelezen over dit onderwerp. Het was zelfs uitgangspunt van mijn afstudeerscriptie bedrijfseconomie.

Maar export realiseren is meer dan dat. Het komt ook aan op een visie waar je naar toe wilt, plannen maken en een ijzersterke uitvoering. In die combinatie zit mijn kracht. Door opleiding en ervaring heb ik veel exportkennis. Mijn tijd in het buitenland heeft me bewust gemaakt van culturele aspecten en daarnaast denk en handel ik zeer pragmatisch. Sinds 2008 heb ik zo tientallen MKB-bedrijven succesvol geholpen meer omzet uit het buitenland te halen.

Wil jij ook meer exportomzet en kun je wel iemand gebruiken die je op weg helpt en een tijdje met je mee fietst? Laten we dan kennismaken.

Je kunt me bereiken via l.vdbroek@xportwise.nl of op telefoonnummer 06 5166 3615.

Ik ben heel benieuwd naar jouw exportvragen.